Stekt strömming med potatismos och pressgurka

Stekt strömming med potatismos och pressgurka
Cook Time 40 minutes
Course Huvudrätt
Cuisine Svenskt

Equipment

  • 1 Köksartiklar

Ingredients
  

  • 1 st Strömingfilér
  • 5 st Potatis
  • 1 st Gurka
  • 5 msk Vetemjöl
  • 2 st Ägg
  • 5 msk Ströbröd
  • 1 st Dill
  • 1 st Persilja
  • 5 msk Ättikssprit 12%
  • 5 msk Strösocker
  • 5 msk Smör
  • 1 msk Moskotnöt
  • 1 msk Salt
  • 1 msk Peppar
  • 1 dl lingon

Instructions
 

  • Börja med pressgurkan
  • Riv i tunna skivor, karma ut så mycket vätskadet går
  • Lägg i en skål, rör ut socker och ättika i en skål så sockret smälter
  • Häll över gurkan och blanda, ställ i kylen med någon tyngd på i 40 till 60 minuter
  • Panera strömming filerna dubbla med dill, salt, peppar i mellan
  • Doppa i Vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt vila en stund
  • Börja stek när smöret har tystnat på medelvärmen. 2-3 minuter på var sida
  • Koka potatisen och värm upp lite mjölk, smör. Riv lite muskotnöt i vätskan
  • Låt potatisen ånga av innan allt blandas. Salt o peppra efter smak

Notes

Servera med lingon, pressgurka med hackad persilja.
Keyword Fisk
Varukorg