Stekt strömming med potatismos och pressgurka
Stekt strömming med potatismos och pressgurka
Equipment
- 1 Köksartiklar
Ingredients
- 1 st Strömingfilér
- 5 st Potatis
- 1 st Gurka
- 5 msk Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 5 msk Ströbröd
- 1 st Dill
- 1 st Persilja
- 5 msk Ättikssprit 12%
- 5 msk Strösocker
- 5 msk Smör
- 1 msk Moskotnöt
- 1 msk Salt
- 1 msk Peppar
- 1 dl lingon
Instructions
- Börja med pressgurkan
- Riv i tunna skivor, karma ut så mycket vätskadet går
- Lägg i en skål, rör ut socker och ättika i en skål så sockret smälter
- Häll över gurkan och blanda, ställ i kylen med någon tyngd på i 40 till 60 minuter
- Panera strömming filerna dubbla med dill, salt, peppar i mellan
- Doppa i Vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt vila en stund
- Börja stek när smöret har tystnat på medelvärmen. 2-3 minuter på var sida
- Koka potatisen och värm upp lite mjölk, smör. Riv lite muskotnöt i vätskan
- Låt potatisen ånga av innan allt blandas. Salt o peppra efter smak
Notes
Servera med lingon, pressgurka med hackad persilja.