Go Back
Skriv ut
Equipment
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Stekt strömming med potatismos och pressgurka
Stekt strömming med potatismos och pressgurka
Skriv ut receptet
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Svenskt
Equipment
1 Köksartiklar
Ingredienser
1
st
Strömingfilér
5
st
Potatis
1
st
Gurka
5
msk
Vetemjöl
2
st
Ägg
5
msk
Ströbröd
1
st
Dill
1
st
Persilja
5
msk
Ättikssprit 12%
5
msk
Strösocker
5
msk
Smör
1
msk
Moskotnöt
1
msk
Salt
1
msk
Peppar
1
dl
lingon
Instruktioner
Börja med pressgurkan
Riv i tunna skivor, karma ut så mycket vätskadet går
Lägg i en skål, rör ut socker och ättika i en skål så sockret smälter
Häll över gurkan och blanda, ställ i kylen med någon tyngd på i 40 till 60 minuter
Panera strömming filerna dubbla med dill, salt, peppar i mellan
Doppa i Vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt vila en stund
Börja stek när smöret har tystnat på medelvärmen. 2-3 minuter på var sida
Koka potatisen och värm upp lite mjölk, smör. Riv lite muskotnöt i vätskan
Låt potatisen ånga av innan allt blandas. Salt o peppra efter smak
Anteckning
Servera med lingon, pressgurka med hackad persilja.
Keyword
Fisk