Aioli
Supergod vitlöksmajonnäs
Equipment
- stavmixer
Ingredients
- 1 st ägg
- 1 tsk fransk senap
- 0,5-1 tsk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- några varv vit- eller svartpeppar, nymald
- 1 dl matolja ej olivolja
- 1-2 st vitlöksklyftor rivna
Instructions
- Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
- Ställ ner stavmixern och starta motorn.
- Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig.
- Tillsätt eventuellt mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.
- Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet. Håller i ca en vecka!
Notes
Det är viktigt att ingredienserna har samma temperatur – gärna kylskåpskallt.