Aioli

Supergod vitlöksmajonnäs
Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Smårätter
Cuisine Franskt

Equipment

  • stavmixer

Ingredients
  

  • 1 st ägg
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5-1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • några varv vit- eller svartpeppar, nymald
  • 1 dl matolja ej olivolja
  • 1-2 st vitlöksklyftor rivna

Instructions
 

  •  Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
  •  Ställ ner stavmixern och starta motorn.
  • Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig.
  • Tillsätt eventuellt mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.
  •  Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet. Håller i ca en vecka!

Notes

Det är viktigt att ingredienserna har samma temperatur – gärna kylskåpskallt.
Keyword röra, tillbehör
Varukorg